Motivation im Herbst

Motivatie in de herfst


Onze tips: Hoe blijf je gemotiveerd bij slecht weer!

Als het buiten weer grijzer wordt en de kou ons 's ochtends langzaam betrouwbaarder wakker maakt dan koffie, dan staat de herfst voor de deur. Nog maar een paar weken geleden verwende de zon ons en nu hebben we te maken met het slechte weer dat ons de komende tijd zal vergezellen.

In Hamburg – waar wij bij SportPlus gevestigd zijn – bestaat een gezegde: “Er bestaat niet zoiets als slecht weer, alleen verkeerde kleding!”. Maar we zullen eerlijk zijn: als het buiten weer regent en het niet alleen koud is maar aan het einde van de dag ook pikdonker, vinden we het lastig om echt gemotiveerd te zijn om er een sportsessie in te stoppen.

Daarom gingen we als team om de tafel zitten en bespraken welke lifehacks je kunt gebruiken om in de herfst je innerlijke, zwakkere zelf te verslaan en toch actief te blijven in de sport. Er zitten zeker tips tussen die je meteen kunt implementeren!

"Kleine doelen,
grote impact"

– Merle's tip –

Als ik het gevoel heb dat ik de motivatie verlies in de herfst, stel ik mezelf altijd kleinere tussendoelen die gemakkelijker te bereiken zijn. In plaats van om de dag te gaan hardlopen, ben ik nu blij als ik twee keer per week 20 minuten de tijd neem en thuis aan mijn conditie werk. Dat is absoluut beter dan helemaal niets doen en lijkt niet zo demoraliserend als je je werklast van de zomer niet kunt volhouden.

"Vind een
trainingsmaatje"

– Timms tip –

In de zomer kun je ook helemaal alleen van de sport genieten. Een lange wandeling in de zon aan de Elbe – dat zou ik elke dag kunnen doen! Maar in het najaar ga ik op zoek naar een maatje die mij kan helpen met trainen. Samen moedigen we elkaar aan en streven beiden hetzelfde doel na: fit de herfst en winter doorkomen. Zo’n maatje kun je vinden in je vriendenkring, in de sportschool of zelfs ontdekken op Facebook.

"De beloning in gedachten"

– Jörgs tip –

Als ik helemaal geen zin heb om te sporten, probeer ik mijn gedachten te ordenen en begin ik te dromen over hoe ik mezelf ga belonen na een inspannende sessie. Ik denk aan de warme douche, het fijne gevoel iets gedaan te hebben en soms zelfs aan het heerlijke eten waar ik mezelf na de training op trakteer. Ik ben dus letterlijk geïnspireerd en de hele tijd in een goed humeur!

"Doe meer binnenshuis in plaats van buiten excuses te zoeken"

– Sofie’s tip –

Ik gebruik altijd slecht weer als excuus om niet te sporten. Dat is oké in de zomer. Misschien faalt één op de tien eenheden om deze reden. Maar in de herfst en winter zou dit gedrag ervoor zorgen dat ik nauwelijks meer zou kunnen sporten. Ik verhuis dus vanaf 1 januari. In oktober verhuisden mijn sportactiviteiten officieel naar binnen en luidden in zekere zin het begin van het winterseizoen in. Dan haal ik mijn opvouwbare fitnessapparatuur uit de opslagruimte en in plaats van te joggen, roei ik in mijn eigen vier muren.

"Negeer twijfels en ga er gewoon voor"

– Tip van Léon –

Als trotse eigenaar van een kleine hond moet ik bij weer en wind de deur uit om Brutus (zo heet mijn hond) de beweging te geven die hij nodig heeft. Met dalende temperaturen en toenemende hoeveelheden neerslag kost dit uiteraard enige moeite. Maar wat ik heb ontdekt is dat het nooit zo erg is als je denkt. In plaats daarvan voelen we ons volledig bevrijd als we terugkomen van de ronde en hebben we de kracht om weer nieuwe dingen te doen.

"Er is altijd tijd voor wat beweging"

– Clara's tip –

Soms denk je dat je gewoon geen tijd hebt voor lichaamsbeweging (terwijl het in werkelijkheid gewoon te ongemakkelijk is). Als je thuis een fitnessapparaat hebt hoef je je sportkleding in principe maar één keer aan te trekken en kun je altijd snel een apparaat plaatsen in plaats van erop te gaan zitten of richting de bank Wacht tot het eten klaar is in de oven. We verspillen elke dag enkele minuten die verstandiger gebruikt kunnen worden. Mijn tip hiervoor is de nieuwe Air Bike van SportPlus, die ik de eerste medewerker in huis heb. Hier zijn slechts 5-10 minuten voldoende om uw energie echt kwijt te raken.

Air Bike Pro met natuurlijke weerstand

Featured img

Heeft u ook een tip?

Nu is het jouw beurt! Wij horen graag hoe jij jezelf kunt motiveren met dit slechte weer en welke tips je kunt geven. Misschien heb je al een SportPlus fitnessapparaat en gebruik je dit om je uithoudingsvermogen om te werken.

 

Fitness Gesundheit Trainingspläne

← Ouder bericht Recenter bericht →

Hinterlasse einen Kommentar

5 tips, 5 redenen of 5 ideeën

RSS

labels

Von Energy-Drinks bis Proteinshakes: Sind Fitnessgetränke gesund?
Abnehmen Ernährung essen Superfoods

Von Energy-Drinks bis Proteinshakes: Sind Fitnessgetränke gesund?

Fitnessgetränke sind in der heutigen Gesellschaft weit verbreitet und werden oft als schnelle und einfache Möglichkeit angesehen, den Körper mit Energie zu versorgen. Es ist...

Lees verder
Rudergerät Test: So verbessert das Training deine Fitness

Rudergerät Test: So verbessert das Training deine Fitness

Rudergerät Test Brauchst du noch Hilfe bei der Entscheidung welches unser Rudergeräte das richtige für dich ist, dann mache jetzt unseren Rudergerät Test! Einleitung Das...

Lees verder